Gestaltterapi. Oplevelsesbaseret terapi med fokus på klarhed og valg

Hvad er gestaltterapi?

Gestaltterapi er en oplevelsesorienteret psykoterapi, hvor du beskæftiger dig med det, der betyder noget for dig i dit liv – her og nu. I terapien arbejder du med de ting, du oplever og får feedback fra terapeuten. Herved får du mulighed for selv at erfare, hvad hver enkelt oplevelse betyder for dig.

Som terapeut går jeg således ikke ind og giver dig en analyse af, hvad dine problemer er. I stedet støttes du i selv at mærke, hvad der sker med dig, når du beskæftiger dig med dem og til at stole på dine egne sansninger og erfaringer. Gestaltterapien har fokus på, at du får så meget klarhed, at du bedre kan se dine valgmuligheder og dermed i højere grad kan vælge at tage ansvar for dit liv.

I gestaltterapi lægges der vægt på kontakt – på din kontakt til dig selv og din krop og på kontakten mellem dig og terapeuten. Det er en vigtig pointe i terapien, at du ikke skal laves om, men at du lærer at acceptere det menneske, du allerede er. I gestaltterapi lægges vægt på et ligeværdigt forhold mellem terapeut og klient.

Gestaltterapi er udviklet af Fritz og Laura Perls samt Paul Goodman. Den bygger på Gestaltpsykologi, feltteori og på et eksistentialistisk grundlag. Læs en yderligere beskrivelse af gestaltterapi på wiki.

Gestaltterapi i Espergærde – effektiv personlig udvikling gennem samtale.

Hør Robert Resnick fortælle om gestaltterapi.

Hvad betyder "Gestalt"?

Ordet ”gestalt” forklarer her det fænomen, at vi som mennesker har et behov for at opleve de ting, vi kommer ud for, som afsluttede helheder – kaldet gestalter. Hvis vi ikke har fået afsluttet en vigtig hændelse på tilfredsstillende vis, vil dette låse os fast og gøre os ufleksible i bestemte områder af vores liv, indtil vi får gjort op med den uafsluttede hændelse. Når vi får gjort det, genvinder vi vores frihed og fleksibilitet, og dermed også følelsen af at have flere forskellige handlemuligheder og større kreativitet.

Du genvinder altså din handlefrihed og din kreative evne til at vælge at reagere anderledes i ellers fastlåste livssituationer.

Få en gratis forsamtale

Med den rette støtte og vejledning kan psykoterapi hjælpe dig med at at få lukket “gestalterne” i dit liv, så du kan fokusere på at levet livet nu og her.

Indtast dit navn og telefonnummer, hvis du vil ringes op og få en snak om hvordan psykoterapi kan hjælpe dig.

Du er også velkommen til selv at ringe på:

TAG KONTAKT

Minibog om Angst

Nu er min lille e-bog “Angst – Træk vejret. Tjek virkeligheden. Træf en beslutning” ude til læsere, som enten lider af angst eller er pårørende til en, der har det.

Læs mere
Der er ikke flere indlæg at vise...

Få inspiration til personlig udvikling!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for at få adgang til inspirerende og informerende indhold om personlig udvikling og selvhjælp.

Du vil modtage de seneste blogindlæg samt tips og tricks og værktøjer til at forbedre dit liv.

Nyhedsbrevet er gratis, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Jeg passer på dine persondata. Klik her for at læse persondatapolitikken.